fbpx

Tанцова компания

 

Stream Dance Company

Stream Dance Company е танцова компания създадена през 2017 г., която работи в полето на съвременния танц и пърформанс. Нейни основатели са Филип Миланов – артистичен директор и хореограф и Валери Миленков – хореограф. Основна цел на компанията е да развива и разпространява съвременния танц и пърформанс в България, както и да спомага за разпознаваемостта на България, като равностойна страна в европейската съвременна културна действителност.
Пилотният проект на Stream Dance Company, който дава и нейното начало, е IN-BETWEEN – съвременен танцов спектакъл, с хореографи Ангелина Гаврилова и Филип Миланов. След успешното развитие на проекта, в рамките на няколко месеца, Stream Dance продуцира съвременният танцов пърформанс „Inside collapse“, както и става организатор на мащабния проект „Linkage – съвременна танцова платформа“, чието първо издание се осъществява с финансовата подкрепа на Дирекция „Култура“ към Столична община. През 2017 г. платформата привлича, както български професионалисти от съвременната танцова сцена – изпълнители, хореографи и теоретици, така и европейски.
Пред екипът на компанията стои задачата освен да създава собствени културни продукции, но и да привлича различни български и европейски артисти, работещи в сферата на съвременния танц и пърформанс.